Chirurgul MIRCEA BEURAN, totul despre simptomele tăcute ale CANCERULUI
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Ce este salamul de vară și cum se mănâncă

Ce este salamul de vară și cum se mănâncă

De: Isabela Popescu 12/09/2022 | 16:07
Ce este salamul de vară și cum se mănâncă

Nimic nu se potrivește mai bine cu o bere rece într-o zi călduroasă decât un salam de vară și o bucată de brânză. Pentru cei curioși dintre voi, vom aborda istoria salamului de vară și vom da câteva sfaturi despre cum să îl păstrezi și să îl combini.

Ce este salamul de vară

Salamul de vară a fost o inovație germană, care a fost numită astfel deoarece carnea putea fi păstrată pe parcursul iernii și primăverii și în lunile de vară, chiar înainte de refrigerare. Asta pentru că salamul de vară este un tip de carne conservată care a fost dezvoltat în Europa înainte de tehnologia de refrigerare. Folosirea mai multor tipuri de metode de conservare în același timp a permis oamenilor să facă un salam care să nu se strice fără refrigerare „în lunile de vară”.

De aici și denumirea de „salam de vară”.

Uscat sau afumat, gustul picant este de obicei rezultatul faptului că este un salam fermentat, cu un pH scăzut care încetinește dezvoltarea bacteriilor, astfel încât nu trebuie să fie refrigerat. Astfel, rezultă un rulou de carne care are o rezistență mai mare la deteriorare, mai ales în soarele fierbinte al verii. Deoarece această carne era tradițional sărată în timpul iernii și rămânea consumabilă pe tot parcursul verii, este posibil ca acesta să fie motivul pentru care a primit acest nume.

Există multe tipuri de salam de vară pe piață (gândește-vă la pepperoni și chorizo spaniol), dar salamul de vară tradițional în stil german este puțin mai moale și mai puțin uscat decât aceste mezeluri gata de consum. Acest lucru se datorează climei germane și faptului că nu a fost nevoie să se elimine atât de multă apă din carne pentru ca aceasta să rămână proaspătă pe toată durata verii.

Din ce se produce salamul de vară?

Mulți oameni nu sunt siguri ce conține de fapt acest deliciu ciudat. Așadar, din ce este făcut un salam de vară? Carnea de porc, de vită, de vânat sau o combinație a acestora sunt cele mai populare tipuri de carne folosite în prezent pentru salam de vară. Condimentele pot include piper, usturoi și chiar coriandru, iar brânza este un alt ingredient care se adaugă adesea la salam de vară.

Astfel, în mod tradițional, salamul de vară era un tip de salam preparat din orice fel de carne era disponibilă la momentul respectiv. Deoarece carnea se strica dacă nu era preparată, salamul și alte tipuri de carne uscată erau făcute pentru a rezista în anul următor și pentru a folosi cât mai eficient animalele.

Se folosea adesea carne de porc, urmată de carne de vită și de vânat, deși nu era imposibil să găsești salam de vară din carne de pui, curcan sau miel. Cărnurile pot fi amestecate între ele pentru a oferi un gust diferit.

Astăzi, poți găsi salam de vară din carne de porc, de vită sau dintr-un amestec de carne de porc și de vită sau de vânat.

În afară de carne, sunt foarte puține lucruri care intră în compoziția salamului de vară. Carnea este măcinată, condimentată și maturată, apoi, dacă se dorește, este îndesată în intestinele animalelor (intestinul curățat al unui animal) înainte de a fi gătită.

Salamul modern au adesea intestine sintetice sau fibroase. Unele intestine trebuie aruncate după ce salamul este desfăcut, dar majoritatea sunt perfect bune pentru consum.

Care este diferența față de salamul normal?

Principala diferență dintre salamul de vară și salamul normal este conținutul de umiditate. Clasificată ca fiind semiuscată, această carne maturată pierde aproximativ 15% din conținutul său original de umiditate în timpul procesării, în timp ce salamul normal pierde 25%. De asemenea, este diferit de salamul normal și pentru că nu trebuie gătit, deoarece este deja gătit prin fermentare!

Trebuie să păstrez la frigider salamul de vară?

Deși salamul de vară a fost inițial dezvoltat pentru a nu necesita refrigerare, în zilele noastre știm ceva mai multe despre siguranța alimentară și, din fericire, refrigerarea este disponibilă pe scară largă. Există multe tipuri de salam de vară care sunt perfect sigure pentru a fi lăsate în afara frigiderului, dar fii conștient de faptul că nu tot salamul de vară este creați la fel și unele topuri trebuie să fie refrigerate pentru a rămâne proaspete.

Dacă nu ești sigur că salamul de vară pe care l-ai cumpărat trebuie să fie refrigerat, verifică la producător. De asemenea, te poți uita și pe ambalaj – dacă scrie „A se refrigera după deschidere”, poți să-l pui în siguranță în cămară până când ești gata să-l folosești. Dacă scrie „Necesită refrigerare”, aruncă-l în frigider. De asemenea, te poți gândi la locul din magazinul alimentar de unde ai cumpărat articolul. Dacă ai luat o gustare de la vânzător, probabil că este stabil la raft, dar dacă ai găsit salamul în vitrina frigorifică, probabil că trebuie să rămână la rece.

Cum se folosește salamul de vară?

Salamul de vară este perfect pentru gustări, picnicuri și planșete de mezeluri. De obicei, se servește feliat subțire și se potrivește bine cu vin și brânză. Îți recomandăm, în acest sens, un salam Victoria.

Este, de asemenea, excelent pe sandvișuri.

Poți, de asemenea, să-l prăjești, dar adevărata frumusețe este că este simplu, gata de consum și are un gust excelent la temperatura camerei.

Cu ce alimente se potrivește bine?

Disponibil pe tot parcursul anului, cele mai evidente asocieri sunt brânza și biscuiții. Brânzeturile ușoare precum Cheddar, Gouda (afumată sau normală) sunt acompaniamente delicioase pentru salam de vară. Biscuiții blânzi, cum ar fi salatini sau biscuiți prăjiți, toate se potrivesc bine cu aproape orice mezeluri. Rulourile, fructele uscate și nucile completează, de asemenea, acest tip de salam. Perechile de vinuri ar putea include: Chardonnay, Pinot Noir.

 

Tags:
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Isabela Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență. Și-a început cariera ca reporter, la numai 20 de ani, căpătând experiență ca jurnalist încă din timpul facultății. În trustul de presă Gândul lucrează de trei ani, unde își citeste mai mult
Parteneri
1.800 de lei ÎN PLUS la pensie, în decembrie 2024, pentru 400.000 de pensionari din România
1.800 de lei ÎN PLUS la pensie, în decembrie 2024, pentru 400.000 de pensionari din...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
De ce a murit Elena, a doua soție a lui Toma Caragiu?! Dezvăluirile criticului de teatru Monica Andrei: „Avusese o operație grea (..) Știam că va pleca!” Unde va fi înmormântată regretata actriță?
De ce a murit Elena, a doua soție a lui Toma Caragiu?! Dezvăluirile criticului de...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă au răsunat în curtea cimitirului, înainte ca sicriul să fie coborât în groapă
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
Cum arată în realitate misterioasa plajă neagră din Game of Thrones. A devenit unul dintre cele mai cunoscute locuri din Europa
Cum arată în realitate misterioasa plajă neagră din Game of Thrones. A devenit unul dintre...
Prima reacție a Moscovei, după ce Kievul a primit dreptul să folosească rachete ATACMS pentru a lovi pe teritoriul Rusiei
Prima reacție a Moscovei, după ce Kievul a primit dreptul să folosească rachete ATACMS pentru...
„Consecințele ar fi catastrofale”. O rachetă cade la câțiva metri de barajul hidrocentralei de pe Nipru, de la Kremenciuk
„Consecințele ar fi catastrofale”. O rachetă cade la câțiva metri de barajul hidrocentralei de pe...
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Vlăduța Lupău, decizie importantă pentru copiii ei! De ce a ales artista să recolteze celulele stem ale lui Iair și Isaia
Vlăduța Lupău, decizie importantă pentru copiii ei! De ce a ales artista să recolteze celulele...
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe sicriul fiicei sale, abia se mai ține pe picioare
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au dat vestea cea mare prin intermediul unui videoclip
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
Legenda boxului vs. fenomenul digital: Cum s-au pregătit Mike Tyson și Jake Paul pentru confruntarea anului?
Legenda boxului vs. fenomenul digital: Cum s-au pregătit Mike Tyson și Jake Paul pentru confruntarea...
Răcire bruscă în toată țara, de la mijlocul săptămânii, cu diferențe și de 15 grade în 24 de ore. ANM a actualizat prognoza meteo pe 4 săptămâni
Răcire bruscă în toată țara, de la mijlocul săptămânii, cu diferențe și de 15 grade...
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
️Brevet surpriză! După trei ani de absență, LG se întoarce pe piața smartphone-urilor️
️Brevet surpriză! După trei ani de absență, LG se întoarce pe piața smartphone-urilor️
Structura IMENSĂ găsită pe fața ASCUNSĂ a Lunii
Structura IMENSĂ găsită pe fața ASCUNSĂ a Lunii
Cine este, de fapt, soția lui Honorius Prigoană și cum arată! Adoră lucrurile extrem de scumpe
Cine este, de fapt, soția lui Honorius Prigoană și cum arată! Adoră lucrurile extrem de...
Țara care oferă mii de locuri de muncă cu salarii de până la 6.500 de euro. Unde pot să aplice românii interesați
Țara care oferă mii de locuri de muncă cu salarii de până la 6.500 de...
Proiectul uriaș prin care România poate ajunge o forță în regiune. Platforma a ajuns deja la Constanța și a costat sute de milioane de euro
Proiectul uriaș prin care România poate ajunge o forță în regiune. Platforma a ajuns deja...
A murit cel mai iubit actor. Lumea e în lacrimi: Pierderea pe care o simțim este incomensurabilă
A murit cel mai iubit actor. Lumea e în lacrimi: Pierderea pe care o simțim...
Beizadeaua "Frutti Fresh"m la mânăstire! Victoraş Micula este căutat în toată lumea pentru 31 de fapte penale
Beizadeaua "Frutti Fresh"m la mânăstire! Victoraş Micula este căutat în toată lumea pentru 31 de...
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Donald Trump Jr. critică decizia lui Biden privind aprobarea rachetelor americane pe teritoriul Rusiei şi afirmă că acesta încearcă să declanşeze al Treilea Război Mondial, înainte ca tatăl său să preia mandatul
Donald Trump Jr. critică decizia lui Biden privind aprobarea rachetelor americane pe teritoriul Rusiei şi...
Cazul Cioacă-Elodia. Mama Elodiei a dezvăluit totul după ani de zile: Din păcate...
Cazul Cioacă-Elodia. Mama Elodiei a dezvăluit totul după ani de zile: Din păcate...
Frig și multă ploaie și zăpadă, până la mijlocul lunii decembrie
Frig și multă ploaie și zăpadă, până la mijlocul lunii decembrie
Cât mai valorează în 2024 o DACIA 1300 din 1973? Ce trebuie să facă colecționarii pentru a o declara „vehicul istoric”
Cât mai valorează în 2024 o DACIA 1300 din 1973? Ce trebuie să facă colecționarii...
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din...
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
Starul baletului Vladimir Shklyarov a murit după ce a căzut de la un balcon. Cum s-a  întamplât tragedia
Starul baletului Vladimir Shklyarov a murit după ce a căzut de la un balcon. Cum...
Animalul cu memorie excelentă, care poate călători pe distanțe mari cu puțină hrană și apă. E de mare ajutor în gospodărie, dar mulți îl consideră încăpățânat și greu de crescut
Animalul cu memorie excelentă, care poate călători pe distanțe mari cu puțină hrană și apă....
Zodiile care se pot umple de bani în următoarele 7 zile. Patru nativi au șansa de a câștiga la loto, primi măriri de salariu sau moșteniri
Zodiile care se pot umple de bani în următoarele 7 zile. Patru nativi au șansa...
Scandal colosal între Mitică Dragomir și Adriana Bahmuțeanu. Cei doi și-au aruncat jigniri crunte: „Îi vrei și pensia lui Prigoană. Hai, sictir!”
Scandal colosal între Mitică Dragomir și Adriana Bahmuțeanu. Cei doi și-au aruncat jigniri crunte: „Îi...
×